♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Lángos

Lángos / 18-20 db

 

Hozzávalók : 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0.5 L tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál olaj

 

Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.

A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.

Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

 

Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!

Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!

 

Könnyen, egyszerűen elkészíthető!

 

 

 

 

75 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
2009.08.25. 15:37
Botoska

Szia Andi!

Nagyon jó a lángos recepted régóta kerestem már egy igazi lángos receptet. Az egész családnak izlik. Köszönöm!

a többi recepted is nagyon tetszik!

2009.08.23. 17:23
juno

En is kiprobaltam a langost es nalunk azota ez a kedvenc!

A tesztaja a feldogozas alatt egy kicsit ragad, en a kidolgozas utan beteszem az olajozott zacskoba es utanna a hutobe,...par ora mulva mar remek langosokat sutok belole. Nem nyujtom ki a tesztat, csak levagok belole es kor alakura formalom csak ugy kezzel es zsupsz a forro olajba, meg harmad napjara is fincsi!!

2009.08.23. 13:47
kati

Énis kipróbáltam és jóóóóóóóó.

2009.08.10. 23:44
Zsófi

Én  is kipróbáltam ezt a receptet. Nekem nem vált be. Borzalmas. A tésztája mint a csúzligumi, kinyújtani alig tudtam, egy tenyérnyinél alig lettek nagyobbak a lángosok, pedig már pohárral szaggattam, nem is pogácsa szaggatóval. Mikor kész lett az összes ropogott, fél óra múlva már teljesen összeaszalódott. A tésztája tömör, fullasztó, többet nem hiszem hogy csinálok. pedig semmit nem rontottam el. Ha kipróbálok egy új receptet, mindig betartom az előírtakat, nehogy elrontsak valamit. Hát ezt többet nem fogom elrontani, egy biztos: marad a régi recept.

Ettől függetlenül tisztelettel az oldal és Andi iránt.

Kedves Zsófi! Sajnálom, hogy nem sikerült a lángost elkészítened, de szerintem valamit igencsak elrontottál. Ha elolvasod az elötted lévő hozzászólok sorait rosszat még senki nem írt a receptre, sőt inkább mindenki dícsérte. Azért remélem nem vette kedved a további sütőgetéstől. Üdv. : Andi

2009.08.06. 13:20
viol

Meg szeretném sütni ezt a fajta lángost és alább már olvastam, hogy a legnagyobb fánk vagy pogácsa szaggatóval kell szaggatni. És mielőtt az olajba tenném még meg kell huzogatni egy kicsit vagy csak ahogy van tegyem a forró olajba?

Szia Viol!  Persze, meg kell húzogatni kb. amekkorára szeretnéd a lángos. Ha nem húznád széjjel akkor az egészet összekapná és egy kicsi vakarék lenne belőle :) Remélem sikerül elkészíteni! Üdv. : Andi

2009.07.30. 19:00
zsuzsooka

köszi a receptet,isteni volt.a család imádja!!

2009.07.27. 14:13
Ormay Gabi

Kedves Andi!

Én az anyukámtól "örököltem" egy hasonló receptet, ami nem tejföllel, hanem kefírrel készül. 1 kg liszthez 2 nagy doboz kefír, 5 dkg élesztő és só szükségeltetik. Összekeverve a hűtő aljában ugyanúgy eláll, és mindig csak annyit sütök belőle, amennyire szükség van.

Miután pillanatnyilag elfogyott a kefírem, kipróbálom a Te receptedet. Gyermekeim nagy örömére!

2009.07.09. 18:01
marcsika

Ma meg süttötem a lángost nagyon finom lett.

2009.06.30. 18:09
hORVÁTH zSUZSANNA

 Szia Andi!A recepted egyszerűen fantasztikus!!!!A régi receptem ki is dobtam, ezentúl csak ezt fogom sütni!!!!Ezer köszönet!Szia F.Zsuzsa

2009.06.30. 17:41
Eneh

Nagyon finom és könnyen elkészithető.Vacsorára kitünő.Köszi a sok finomságot!Údvözöllek:Enikő 

2009.06.26. 15:30
Tundi

Szia.

Életemben elöszőr csináltam lágost és fini lett.A csemetéim csak úgy falják Nagyon jó ez a honlap!!!

2009.05.29. 12:47
Bea

Szia Andi!

Megsütöttem a lángost, és rákoczi túróst máffin formában is. Nagyon jó lett mindkettő. Rég keresek a te óldaladhoz hasonlót, végre megtaláltam. Gratulálok a szupi receptjeidhez.

2009.05.13. 11:23
csilla26

Nagyon jó ez a lángos recept meg is csináltam teggnap életem első lángosát.Nem akarom dicsérni magam,de nagyon finom lett.Még az anyu is mondta,hogy finom pedig nála ez nagy elismerés.Nagyon jó az oldal és egyáltalán nem nehezek a receptek.Köszi az oldalt!!!Üdv:Csilla

2009.05.11. 11:14
Anna

Szia Andi!

Mégis mekkora szaggatóval kell kiszaggatni, hogy akkora legyen, mint a képen látható?

Szia Anna! Ez a kép egy kicsit csalóka, mert kb. fele akkora mint amit a lángossütőnél kapsz, csak közelről fényképeztem. A legnagyobb pogácsa vagy fánk szaggatóval lett szaggatva. Andi

2009.05.10. 16:29
Moncsi

Szia Andi!A fagyasztóba meddig lehet tárolni?olvadás után a hütőben ugyan úgy 1 hétig tárolható vagy már ezt követően kevesebb ideig?Köszönöm a válaszod!

Szia Moncsi! A fagyasztóba pár hétig eltarthatod, de szerintem onnét kivéve már célszerűbb felhasználni! Mi úgy szoktuk, hogy a tészta felét kisütjük, a másik felét lefagyasztjuk és legközelebb csak elővesszük. Andi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa